15 juni 2019
16:00

Sollentuna FF

Referat: Karlslunds IF HFK - Sollentuna FF

Ettan kom. Tvåan kom. Trean kom så småningom. Men när Karlslunds IF HFK gör sitt tredje mål för dagen i dagens Division 1-match mot Sollentuna FF så ändras resultattavlan endast till 1-0 då de två första målen hade dömts bort för, för hemmalaget, tveksamma domslut för offside. Men vad gör det då dagens match slutar 2-1 till Karlslund efter dubbla mål av Christer Lipovac.

KIF ställer upp med följande manskap:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Elias Jangdin (ut '45) - Ibrahim Habib - Justin Salmon (ut '76) - Furkan Motori
Christer Lipovac - Mahammed Abdi Momin (ut '70)

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Camron Nguesseu, Sermed Habib, Dennis Koss (in '45), Daniel Hultqvist (in 76), Shpëtim Hasani (in '70)

Karlslund startar matchen på ett suveränt sätt. Sollentuna hinner knappt röra på bollen innan alla utom domarna tror att Elias Jangdin gör 1-0 redan efter 74 sekunder, men domaren dömer att Mahammed Abdi Momin, som står offside, påverkar spelet för mycket och målet döms bort.

Karlslund börjar som sagt bra, men det är sedan Sollentuna som tar över mer och mer, då Karlslund slarvar lite i uppspelsfasen och det blir farligt i bortalagets omställningar.

Ställningen 0-0 i paus.

Även i början av den andra halvleken blir Karlslund avblåsta för mål efter att Justin Salmon satt bollen i mål. Men domaren blåser återigen på att Momin varit offside.

I den andra halvleken tar Karlslund tillbaka taktpinnen och i den 52:a minuten bjuds det på magi när det är som bäst. Justin Salmon snor åt sig bollen på egen planhalva och med en läcker dribbling och ännu läckrare yttersida serverar han en vilt springande Momin på vänsterkanten. Momin avancerar snabbt in mot straffområdet och spelar in bollen till Christer Lipovac som sätter bollen i nättaket och 1-0! Allt som allt är det åtta sekunders magi från Salmons aktion till Lipovacs avslut.

I den 73:e minuten utökar Karlslund till 2-0 efter att Shpëtim Hasani slår en snygg och öppnande passning ut till Simon Gefvert som slår in bollen i straffområdet till en på nytt inrusande Lipovac och som stöter in 2-0. Snarlika mål och Lipovac dubblerar därmed sin målskörd till fyra strutar under årets seriespel.

Tungt för Sollentuna, och tyngre skulle det bli då de får en spelare utvisad i den 78:e minuten som mejade ner Gefvert på kanten.

Det kan vara en falsk trygghet när motståndarna får en spelare utvisad, om så är fallet här låter vi vara osagt. Men faktum är att det tar endast fem minuter innan Sollentunas David Seger reducerar till 2-1 efter ett snyggt avslut utanför straffområdet. Seger gör mål, men segern kan Sollentuna inte få idag, då Karlslund reder ut sista delen av matchen och vinner med 2-1!

Karlslund är det klart bättre laget under den andra halvleken och vinner rättvist sett till hela matchen. 20 poäng efter 13 omgångar. För att jämföra med förra året gick vi förbi 20-poängstrecket först i den 19:e omgången när vi mötte lokalrivalerna BK Forward på hemmaplan i slutet av augusti då vi vann med 3-1.

För att göra en snygg övergång här så är det just BK Forward som är Karlslunds nästa motståndare i Division 1 Norra. Torsdag 20 juni kl 19:00 är det avspark på Trängens IP. Vi kan också meddela att alla KIF-medlemmar har gratis inträde till matchen. Insläpp i separat entré kl 18.50 på Trängens IP, så se till att vara i tid. Ha gärna på er KIF-kläder så vi fyller läktaren i vår klubbs färger och ramar in matchen precis som ett derby ska ramas in!